Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Bikers Outlet

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje PINTAR RACING SERVICE d.o.o., Prebačevo 63a, 4000 Kranj (v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine PINTAR RACING SERVICE so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja. Spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Upravlja jo podjetje PINTAR RACING SERVICE d.o.o.. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej končni kupec v spletni trgovini podjetja PINTAR RACING SERVICE d.o.o.

Ponudnik in kupec urejata medsebojne obveznosti pri nakupih prek spletne trgovine s temi splošnimi pogoji.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine ponudnika, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Osebna izkaznica

Naziv:

PINTAR RACING SERVICE d.o.o.

Naslov: Prebačevo 63a, 4000 Kranj
E-pošta: pintar.racing@siol.net
Tel: 00386 4 235 48 90
Mob: 00386 31 470 819
ID za DDV: SI64601471
Matična številka: 8393141000
Poslovni račun: NLB d.d. SI56 0284 4026 3005 

 

Plačilne metode

  1. Spletna banka - Izbrane proizvode lahko plačate preko spletnih bank, kot je npr. ProKlik, Klik, ipd...
  2. Plačilo po predračunu - Če ste se odločili za plačilo po predračunu, bomo na elektronski naslov prejemnika računa poslali predračun z vsemi podatki. Po prejemu sredstev na naš poslovni račun ali po poslanem potrdilo o plačilu na naš e-mail bo blago odposlano na željeni naslov za dostavo.  
  3. Plačilo po povzetju (velja samo za območje Slovenije) - Plačilo po povzetju je primerno, če želite plačilo urediti pri dostavljalcu ob prevzemu naročenega blaga. Ker je pri plačilu ob prevzemu mogoče le plačilo z gotovino ali plačilno kartico, morate biti ne glede na vrednost naročila ob prevzemu osebno prisotni. O času dostave vas bomo obvestili po elektronski pošti ali preko telefona.
  4. Plačilo s plačilno kartico, Paypal ali Stripe - plačilo preko spletne platforme je možno s plačilno, debetno ali kreditno kartico, prav tako pa je možno tudi direktno nakazilo preko spletne platforme Paypal. 

Dokler ni plačilo v celoti izvedeno, ostanejo izdelki v lasti ponudnika.

Ponudnik izda kupcu račun na trajnem mediju (papir, elektronski račun, račun poslan po elektronski pošti), ki je veljaven dokaz za uveljavljanje reklamacije oz. servisnega posega.

Cene v spletni trgovini

Vse cene so v EUR in vključujejo DDV.  Pridržujemo si pravico do sprememb cen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen če ni to vnaprej določeno. Označene cene oz. vrednosti so določene po principu najnižja cena v 30 dneh. Pri znižani ceni artikla je označena prejšnja cena in znižana cena. Za prejšnjo ceno (prečrtano ceno) se šteje najnižja cena, ki je bila uporabljena v zadnjih 30 dneh pred uporabo znižane cene. Če je izdelek nov na trgu in prisoten manj kot 30 dni, se za redno prodajno ceno upošteva priporočena cena proizvajalca. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji. Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini Bikers Outlet in se lahko razlikujejo od cen v prodajno razstavnem salonu PINTAR RACING SERVICE. Cene, navedene za nakup v spletni trgovini se lahko razlikujejo od maloprodajnih in veleprodajnih cen.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupca pisno ali telefonsko obvestil, ter omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu tudi ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Slike izdelkov v spletni trgovini

Slike izdelkov so simbolične in se lahko razlikujejo od dejanskih. Kljub nenehnemu ažuriranju podatkov, se lahko zgodi da je slika artikla napačna. V tem primeru bo ponudnik kupca pisno ali telefonsko obvestil, ter omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu tudi ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcij, ki se med seboj lahko razlikujejo, so navedeni ob akcijski ponudbi. Če roki niso navedeni, veljajo akcije do razprodaje zalog.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo ali zamenjava blaga

Potrošnik ima pravico, da v 8 dneh od dobave blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov info@bikers.si. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila (v primeru nekvalitetne reklamacije) oz. več si lahko preberete tukaj. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani v originalni embalaži in originalnimi ne odtrganimi etiketami. Priložena mora biti kopija računa oz. če je bil račun izdan elektronsko, to ni potrebno. Stroške vračila blaga krije kupec, v primeru kvalitetne reklamacija pa prodajalec. Kupec ima možnost do povrnitve celotne kupnine ali pa do zamenjave s kakšnim drugim izdelkom. Ponudnik najkasneje to izvede v roku 30 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe.

Kupec mora blago vrniti na naslov:
PINTAR RACING SERVICE d.o.o., Prebačevo 63a, 4000 Kranj

Garancija

Vsi izdelki v prodaji v spletni trgovini Bikers Outlet imajo garancijo uvoznika oziroma proizvajalca ter zagotovljeno servisiranje na sedežu ponudnika v Sloveniji. Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se izključno obrnete na ponudnika. Garancija praviloma ne velja za: potrošni material, ki je podvržen stalni uporabi (vizirji, zračniki, pnevmatike, zavorne ploščice, filtri, itd.) Garancija se uveljavlja s kopijo računa. Vse tovarniške okvare in pomanjkljivosti, ki bi nastale, bodo na servisu odpravili brezplačno. Servis za izdelke po poteku garancije je zagotovljen za obdobje 2 let, če z zakonom ni drugače določeno oz. če ni drugače določeno s strani proizvajalca.

Garancija preneha veljati v naslednjih primerih:

  • neupoštevanje navodil za uporabo
  • popravilo in servis, ki ga je opravila nepooblaščena oseba
  • vgraditev neoriginalnih sestavnih delov izdelka
  • malomarno ravnanje z izdelkom
  • poškodbe, nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe
  • nepravilna vgradnja

V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z garancijo in pooblaščenim servisom, se lahko obrnete na info@bikers.si .

Dobavni rok

Spletna trgovina Bikers Outlet želi čim bolj ustreči željam vseh kupcev.

Dostava blaga poteka le ob delovnih dnevih (od pon. do petka, ponekod tudi sobota-hitra pošta Slovenije). Če je izdelek z oznako "Na zalogi", je dobavni oz. dostavni rok največ tri delovne dni od prejetja potrditvenega elektronskega obvestila na vaš e-poštni naslov, da je bilo vaše naročilo odposlano, v nasprotnem primeru pa ustrezno dlje. Izdelki naročeni z oznako "Po naročilu" ali "Prednaročilo" imajo dostavni rok več kot 7 delovnih dni (o točnem roku boste naknadno obveščeni).

V primeru, da ob dostavi kupec na dogovorjenem naslovu ni navzoč, izdelek lahko veljavno prevzame polnoletna oseba, ki živi v istem gospodinjstvu skupaj s kupcem, oziroma druga oseba, ki ima pooblastilo za prevzem. Oseba, ki prevzame dostavljeni izdelek, prevzem izdelka ter prevzem vseh spremljajočih dokumentov potrdi s podpisom dokumenta, zraven pa navede svoje ime, priimek ter datum prevzema in razmerje do naročnika. (Pogoji Pošte Slovenije)

Vračila/Reklamacije/Zamenjave

Izdelki, naročeni in kupljeni spletni trgovini, trgovini, preko telefona ali naročila preko elektronskega naslova in vrnjeni v 14 dneh od datuma prejetja, bodo upravičeni do celotnega povračila ali dobroimetja ali zamenjave, če so vrnjeni v enakem stanju, kot ste jih prejeli. Nadomestilo bo vrnjeno na izvorni način plačila, ki je bil uporabljen za nakup. Stranka prevzema stroške pošiljanja pri vračilu za: napačno naročen izdelek, napačna izbira velikosti, zamenjavo za drug izdelek, nezadovoljiv izdelek. Stroški pošiljanja in obdelave se v celoti povrnejo v primeru kvalitetne reklamacije. Za poškodovano dostavljeno blago odgovarja dostavna služba s katero je bil paket poslan: Pošta Slovenije, DPD, GLS...

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. PINTAR RACING SERVICE d.o.o. ima z banko in Pošto Slovenije sklenjeno pogodbeno razmerje. 

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni prek spletne strani Spletne trgovine Bikers Outlet, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in druge potrebne komunikacije.

Komunikacija

Obvestila o mesečnih akcijah in reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil ter obvestil o mesečnih akcijah, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, objavljenih na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko značilnosti izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takšnem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošte info@bikers.si ali po klasični pošti na naslov:

PINTAR RACING SERVICE d.o.o., Prebačevo 63a, 4000 Kranj

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo po najboljših močeh prizadeval za sporazumno rešitev morebitnih sporov.

Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi podjetje PINTAR RACING SERVICE d.o.o., ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Zgoraj navedeno podjetje, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS in EU, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma ja na voljo tukaj.

Želimo vam veliko prijetnih nakupov v naši spletni trgovini.

Ekipa Bikers Outlet